Miért a Zinzino?

A Zinzino számára fontos, hogy termékei minősége kifogástalan legyen, ezért minden termék gyártását tudományos kutatás előzi meg. Az elsődleges termék, a BalanceOil szabályozza a test Omega-6 és Omega-3 zsírsavak egyensúlyát a testünkben. Megváltozott életvitelünk és táplálkozásunk felborította ezt az egyensúlyt az Omega-6 zsírsavak javára.

A Zinzino BalanceTest megmutatja, hogy milyen arányban tér el az Omega-6 és Omega-3 a szervezetünkben. A teszt eredménye után az olajok segítenek helyreállítani az egyensúlyt a szervezetben, és így egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak életet élhetünk.

Mit mér a BalanceTest?

A BalanceTest egy mindenki számára elérhető speciális teszt, amely egy csepp vérből képes megállapítani a szervezet Omega-6 és Omega-3 egyensúlyát. Az eredményt egy független laboratórium értékeli ki a vérben található 11 zsírsav alapján. A névtelen teszt eredménye 20 napon belül megérkezik.

A szervezet egyensúlyi szintje 3:1 arány, ami jelenleg a népesség alig 5%-nál mutatható ki. Az emberek 20%-a rendelkezik 7:1 egyensúlyi aránnyal és 75%-nál mutatnak ki 15:1 vagy annál is rosszabb értéket. Eddig több mint 300.000 tesztet végeztek el.

A teszt segítségével a kiindulási érték meghatározható. A második tesztet célszerű 120 nap után megismételni. A BalanceOil fogyasztók 95%-a a második teszt során már 3:1 közeli értéket produkált.

Az egészség nem csupán a betegség hiánya, hanem testi, lelki egyensúly a külső és belső környezettel, ami az ember testi-szellemi és társadalmi jólétét jelenti. Ennek az állapotnak a fenntartása csak aktív egészségtudatos magatartással lehetséges, amiért a romló környezeti feltételek miatt egyre többet kell tenni. Meggyőződésem, hogy nekünk, magyaroknak sem kellene 10 évvel korábban meghalnunk, ha az egészséget valóban értékként kezelnénk, törődnénk magunkkal és egymással, és fejlesztenénk ismereteinket az egészség megőrzésének területén.

Dr. Tompa Anna (Mindentudás Egyeteme)

Termékeink

Blog


Bőrproblémák? Az Omega-3 itt is segíthet.

Vigyázz a bőrödre!

A bőröd olyan, mint egy tükör. Megmutatja, ha valami nem működik megfelelően a testedben. Az arc bizonyos bőrfelületei bizonyos szervekhez kapcsolódnak. Ugyanakkor tükrözi a lelkiállapotod és a környezeti hatásokat, amik érik. Például télen száraz és vörös, ha izgalomba jössz, bepirul, ha megijedsz, elsápad.

Tovább...


Aludj jól, pihenj és légy boldog!

A jó alvás nem kiváltság

A Zinzino Viva egy olyan étrend-kiegészítő, amely többféle módon elősegíti az általános jóközérzetet. A Viva segít enyhíteni a hétköznapi stresszt, és elősegíti a pozitív hangulatot az egészségesen működő idegrendszer, az agy, valamint a normál pszichés és mentális funkció támogatásával.

Tovább...


Mik azok a telített és telítetlen zsírsavak?

Te tudod, mi a különbség a telített és a telítetlen zsírsavak között?

Az étkezéseink során kétféle zsírsavat juttatunk a szervezetünkbe: telített és telítetlen zsírsavakat. A mindennapi nyelvben a telített zsírsavakat "rossz" zsíroknak, míg a telítetlen zsírsavakat „jó” zsíroknak nevezzük. Testünknek azért is van szüksége zsírokra, mert sok vitamin csak zsírban tud oldódni, és kifejteni jótékony hatását. Ilyen vitamonok például: A, D3, E, K1, K2.

Tovább...

Miért különböznek az Omega-3 készítmények?

Te szedsz naponta Omega-3 terméket?

A Zinzino lehetővé teszi, hogy a BalanceTest eredményed alapján a neked leghatákonyabb módon javítsd a szervezeted Omega-3 és Omega-6 arányát. A teszt rávilágított arra, hogy az Omega-3 készítményt napi gyakorisággal szedő emberek esetében is olykor sokkoló eredmény született.

Tovább...


Az Omega-3 zsírsavak egészségügyi előnyei

Az optimális Omega-3 bevitele számos tudományosan bizonyított pozitív egészségügyi hatással jár:

  1. Javíthatják a csontok és az ízületek egészségét
  2. Hozzájárulnak a szem optimális egészségének fenntartásához
  3. Jótékony hatással vannak az agy normál működésére, csökkentik az elbutulást
  4. Csökkenteni a magas vérnyomást
Tovább...

Ha a Partneri Ajánlat is érdekel

Kattints ide

Gyakran Ismételt Kérdesek

Az omega-3 a hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának összefoglaló elnevezése, amelynek erős kettős kötése a metilvégtől számított 3. és 4. szénatom között van. Az omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek, szervezetünk azonban nem képes előállítani őket, ezért az omega-3 zsírsavakat az étrendünkbe kell illeszteni. A termékeny életkorban lévő nők kivételt képeznek, hiszen képesek kis mennyiségű omega-3 zsírsavak előállítására. Mindazonáltal számukra is ajánlott az omega-3 zsírsavak bevitele. Különböző típusú omega-3 zsírsavak léteznek: a rövidebb láncú omega-3 zsírsavak a növényvilágból, a hosszabb láncú omega-3 zsírsavak pedig tengeri forrásokból származnak. A hosszú láncú omega-3 zsírsavaknak van a legmagasabb bioaktív hatása, különösen az eikozapentaénsavnak (EPA, C20:5 omega--3) és a dokozahexaénsavnak (DHA, C22:6 omega-3-3).

A hosszú láncú omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) főként olajos halakban, így szardíniában, makrélában, szardellában és lazacban találhatók meg. A rövidebb láncú omega-3 zsírsav, az alfa-linolénsav (ALA) pedig főleg növényi olajban van jelen.

A tengeri Omega-3 zsírsavak segítenek elérni az egészséges és normális egyensúlyt a szervezet különböző alkotóelemei között. Az Omega-3 továbbá nélkülözhetetlen a természetes és egészséges fejlődéshez, illetve növekedéshez. Tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy az Omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) jó hatással vannak szív- és érrendszerünk egészségére2 , a magzat fejlődésére1, a kognitív teljesítményre, valamint hangulatunkra és viselkedésünkre is.

1 A DHA hozzájárul a normál agyműködés fenntartásához. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely 100 g-ra és 100 kcal-ra nézve legalább 40 mg DHA-t tartalmaz. Ahhoz, hogy az állítást fel lehessen tüntetni, a fogyasztót tájékoztatni kell arról, hogy a kedvező hatás 250 mg DHA napi bevitelével érhető el. A dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a magzat és a szoptatott csecsemők normális agyi fejlődéséhez. A várandós és szoptató nőket tájékoztatni kell arról, hogy a kedvező hatás 200 mg DHA napi bevitelével, illetve a felnőttek számára ajánlott omega-3 zsírsav ajánlott napi bevitelével érhető el, tehát: 250 mg DHA és EPA. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely legalább 200 mg DHA napi bevitelét biztosítja.

2 Az EPA és a DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „OMEGA-3 ZSÍRSAVAK FORRÁSA” állítás szerint legalább EPA- és DHA-forrás. Ahhoz, hogy az állítást fel lehessen tüntetni, a fogyasztót tájékoztatni kell arról, hogy a kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el.

Az EPA és DHA minimálisan ajánlott napi bevitele országonként és szervezetenként eltérő. Az alábbiakban néhány példa:

  • EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság); 250 mg EPA + DHA naponta
  • American Heart Association; két adag zsíros hal fogyasztása hetente
  • ISSFAL (International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids); minimum 500 mg EPA+DHA naponta
  • WHO (Egészségügyi Világszervezet); 200-500 mg EPA+DHA naponta

Modern étrendünk sokkal több omega-6 zsírsavat tartalmaz, mint amennyi omega-3-at. Az omega-3 zsírsavak napi bevitelének 3 grammra történő növelése rendkívül fontos a normális omega-6 és omega-3 zsírsavak közötti egyensúly eléréséhez.

A Balance termékekben használt halolajokat olyan előírás szerint állítják elő, amely nem követeli meg a halak különleges eredetét. A Balance termékek egyik legfontosabb jellemzője, hogy mindössze 120 nap alatt biztonságosan és hatékonyan képesek optimalizálni az omega-6 és omega-3 zsírsavak közötti egyensúlyt.

Az LYSI halolajak általában rövid életű, apró, nyílt-tengeri halakból készülnek. Az olaj elkészítéséhez az egész halat felhasználják. A nyersolaj egy finomítási folyamaton megy keresztül, amely során eltávolítják a különféle szennyeződéseket. A finomítási eljárás során válik ízletessé a halolaj.

Modern étrendünk sokkal több omega-6 zsírsavat és lényegesen kevesebb tengeri omega-3 zsírsavat tartalmaz, amelynek következtében a szervezetünkben található omega-6 és omega-3 zsírsavak közötti arány felborult. Ez a felborult egyensúly felel az életmóddal összefüggő egészségügyi problémák kialakulásáért is. Az omega-6 és az omega-3 zsírsavak a szervezetünkben található hormonszerű jelzőmolekulák (eikozanoidok) előfutárai. Az omega-6-ból származó eikozanoidok gyulladáskeltőek, így elősegítik a krónikus gyulladást. Az omega-3 zsírsavakból származó jelzőmolekulák azonban alacsonyabb gyulladásos potenciállal rendelkeznek, némelyik ráadásul erősen gyulladáscsökkentő hatású. Ezek az eikozanoidok sok szempontból kiegészítik egymást, ezért is fontos a közöttük lévő egyensúly. A normális omega-6 és omega-3 arány az eikozanoidok közötti egyensúly egyik alapja, míg a felborult omega-6 és omega-3 arány elősegíti a krónikus gyulladás kialakulását. Az Északi Miniszterek Tanácsa az omega-6 és omega-3 zsírsavak 5:1 arányát ajánlja.

Mindenkinek azt javasoljuk, hogy a Zinzino BalanceTest segítségével ellenőrizze szervezete omega-6:3 egyensúlyát. A teszt a vérben található zsírsavakat méri, amelyekből felállítja az étrendünk, valamint a sejtek zsírsavprofilját. Az omega-6 és omega-3 zsírsavak közötti egyensúlyt ebből a zsírsavprofilból számítjuk ki. Amennyiben kiegyensúlyozottan táplálkozik, az Ön omega-6:3 aránya 5:1-nél, esetleg 3:1-nél is alacsonyabb lesz.

Az Omega-3 és az Omega-6 esszenciális zsírsavak, vagyis a szervezet nem képes előállítani, ezért táplálkozásunk során visszük be a szervezetünkbe.
Mivel az Omega-6 megtalálható a margarinokban, sütőolajokban, állati zsírokban, kukorica-, mogyoró-, kendermag-, napraforgóolajokban, ezért túl nagy mennyiséget viszünk be a szervezetünkbe.
Ezzel szemben az Omega-3 tengeri hal vagy a belőlük készült minőségi halolaj készítményben találhatók meg.
Az Omega-3 megfelelő bevitele csökkenti a cukorbetegség, allergia, asztma, koleszterin problémák, ekcéma, pikkelysömör, gyulladások, autoimmun betegségek kialakulását. Már meglévő betegségek hatása az Omega-3 szedésével mérsékelhető, csökkenthető.

A Balance olaj fogyasztása az első napokban szokatlan lehet a gyomor számára, ez járhat enyhe hasmenéssel, ami általában 1-2 hét alatt elmúlik. Javasoljuk, hogy étkezés közben idd meg az olajat, így ez a hatás csökkenthető.

Körülbelül 120 nap, amíg a szervezet vörös vérsejt készlete teljesen megújul.
Mivel a tesztet a vörösvérsejtek alapján mérik, ezután az időszak után lesz a legjobban megfigyelhető, hogy milyen pozitív eredménye volt az olaj fogyasztásának. Fontos azonban, hogy ezalatt a 120 nap alatt egyenletesen minden nap szükséges az olajat fogyasztani.
Az emberi testben a sejtek minden nap megújulnak, legyen szó akár bőrsejtekről vagy az immunrendszerről, így az egyensúly fenntartásához csak napi egy adag Balance olajra van szükség.

A Balance olajok közül a Balance Oil Vegan nem halból, hanem algából kinyert Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, így vegán életmódot folytató vásárlóink is fogyaszthatják.
Ezen kívül az Xtend+ vitamin készítmény is vegán.
A Skin Serum semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaz és állatokon sem tesztelik a termékeket.

Nincs optimális időpont, az olajok bármikor fogyaszthatók, de javasolt étkezéssel együtt fogyasztani.

Kapcsolat

Felvinczy Ildikó

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon. Felvinczy Ildikó vagyok, szenvedélyes természetjáró, kísérletező konyhatündér, modern családanya és álmodozó könyvmoly. Gyermekeim születése óta pajzsmirigy problémákkal küzdöttem, ezért az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás mindig fontos volt nekem és a családomnak is. Azért hoztam létre ezt a honlapot, hogy Neked is egy új útirányt mutathassak az egészség felé, egy olyan új szemléletet, ami már nekem is segített, hiszen "az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya" (WHO).

06-20/99-44-038